Почетният председател на ДПС Ахмед Доган предложи Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров да поемат

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган предложи Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров да поемат
Коментари Харесай

Кой е Джевдет Чакъров, предложен от Доган за съпредседател на ДПС

Почетният ръководител на ДПС Ахмед Доган предложи Делян Пеевски и доктор Джевдет Чакъров да поемат управлението на придвижването и дружно да го съпредседателстват.

Джевдет Ибрям Чакъров е български доктор и политик от Движение за права и свободи, народен представител от 39-ото Народно заседание до момента и е някогашен министър на околната среда и водите в държавното управление на Сергей Станишев.

Роден е на 8 август 1960 година в град Асеновград. През 1986 година приключва медицина в Пловдивския Медицински университет и до 1988 година работи като хирург в болничното заведение в гр. Лъки. След овакантяване работа там завърша обща хирургия и до 2001 година е основен помощник в тази област в Медицинския университет. През 2001 година получава степен по " здравен мениджмънт “. Владее свободно британски и съветски език.

Джевдет Чакъров става член на Движение за права и свободи още при основаването на партията. През 1996 година Чакъров е определен за член на Централното оперативно бюро – груповия управителен орган на Движение за права и свободи, какъвто е след неколкократно преизбиране. От май 2005 година до 2019 година е вицепрезидент и член на Бюрото на Либералния интернационал, като е избиран на тези постове девет мандата поредно без спиране.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР